Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Crabchowder
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
hoge pan
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
2
grote
aardappels
▢
300
g
krabvlees. of surimi
▢
4
Italiaanse bollen. of zuurdesembroodjes
▢
40
g
boter of margarine
▢
75
g
spekblokjes
▢
50
g
bloem
▢
1
l
melk
▢
5
deciliter
visbouillon
▢
zout
▢
peper
▢
worcestersaus
Instructies
Pel en snipper de ui.
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
Snijd het krabvlees fijn.
Snijd de kapjes van de broodjes en hol ze uit.
Verhit de boter in een hoge pan en fruit de ui en spekblokjes circa 3 minuten.
Voeg de bloem toe en laat het al omscheppend gaar worden.
Voeg al roerend de melk en visbouillon toe.
Voeg de aardappelblokjes toe en laat de soep circa 15 minuten zachtjes koken.
Voeg het krabvlees toe en laat het nog circa 5 minuten zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met zout, peper en worcestersaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: .
Serveer de soep in de uitgeholde broodjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
America