Romige Risotto met Gemengde Paddenstoelen
Porties: 4
calorieën: 350kcal
Equipment
Ingrediënten
- 200 gram risottorijst
- 3 eetlepels olijfolie
- 750 milliliter groentebouillon
- 1 klein glas droge witte wijn
- 100 gram oesterzwammen in plakken
- 1 theelepel gemalen korianderzaad
- 2 grote sjalotten fijngesnipperd
- 1 eetlepel gehakte kervel of bieslook
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels mascarpone of crème fraîche
- 2 stengels bleekselderij in dunne plakken gesneden
- 100 gram cantharellen eekhoorntjesbrood of andere wilde paddenstoelen, in plakken
Instructies
- Breng de groentebouillon in een pan aan de kook en laat deze zachtjes pruttelen.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hoge pan, voeg de sjalotten toe en bak ze glazig in 2 tot 3 minuten.
- Voeg de bleekselderij toe en bak nog 2 minuten.
- Roer de risottorijst erdoor en bak nog 2 minuten.
- Schenk de witte wijn erbij en kook tot deze is opgenomen.
- Voeg vervolgens telkens een soeplepel hete bouillon en het gemalen korianderzaad toe.
- Kook al roerend tot het vocht is opgenomen.
- Herhaal dit proces tot de rijst beetgaar is.
- De risotto moet vochtig en romig zijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de resterende olijfolie in een pan, voeg de paddenstoelen toe en bak ze regelmatig roerend tot ze zacht zijn.
- Roer de gebakken paddenstoelen door de risotto.
- Voeg de mascarpone toe en roer goed door.
- Verdeel de risotto over voorverwarmde borden.
- Bestrooi met gehakte kervel of bieslook en geraspte Parmezaanse kaas.
Notities
Serveer de romige risotto met een frisse salade en knapperig brood voor een heerlijke maaltijd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay vormt een goede aanvulling op de romige textuur en aardse smaken van de risotto met paddenstoelen.Nutrition
Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 8g | Vet: 16g | Zout: 1.5mg | Sugar: 3g