Meng voor de zalm de suiker en peper met het zout in een kommetje.
Neem een schaal en strooi daar 1/3 van de dille en van het zoutmengsel in.
Leg hierop een stuk zalm met de huidkant naar onderen.
Bestrooi de bovenkant rijkelijk met nog 1/3 van de dille en het zoutmengsel.
Leg daar het andere stuk zalm op met de huis naar boven en strooi hierop weer 1/3 dille en 1/3 van het zoutmengsel.
De zalm in folie pakken en met een plank erop verzwaard met bijvoorbeeld conserveblikken in de koelkast plaatsen. De zalm zo 3 tot 4 dagen laten marineren.
Draai de moten iedere dag en begiet ze met de verzamelde vloeistof.
Haal na drie tot vier dagen de zalm uit de marinade, schrap de dille eraf.
Dep de moten droog en snij er schuine plakken van.
Maak een sausje van de eierdooiers, olie, suiker, azijn, peper, mosterd dille en het zout.