Snijd de courgette in dunne plakjes in de lengte, de paprika's in kwarten en de rode ui in grove parten.
Bestrijk de groenten met 2 eetlepels olijfolie en grill ze aan beide zijden gaar.
Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de resterende olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin op laag vuur de ansjovis en het takje rozemarijn tot de ansjovis uit elkaar begint te vallen.
Verwijder het takje rozemarijn.
Meng de ansjovisolie door de uitgelekte tagliatelle.
Meng de tagliatelle vervolgens met de ricotta en de stukken rucola.
Verdeel de gegrilde groenten over vier borden en leg de tagliatelle ernaast.
Bestrooi het geheel met versgemalen peper naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze tagliatelle met een frisse Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio of Vermentino.