Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
Stuks
Kleiner
Normaal
Groter
Ambachtelijke Boerenabrikozen in Brandewijn
Maak kennis met ambachtelijke boerenabrikozen in brandewijn: een heerlijke traktatie die je 6 weken moet laten trekken voor de perfecte smaak. Ideaal voor feestelijke gelegenheden of als een bijzondere toevoeging aan desserts!
Porties:
4
Stuks
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
6 weken inweken
42
dagen
d
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
cocktailprikkers
vergiet
Weckpot (inhoud 1 liter)
Ingrediënten
▢
250
g
gewelde abrikozen
▢
150
g
kristalsuiker
▢
500
ml
brandewijn
▢
½
sinaasappel
schil
▢
1
vanillestokje
Instructies
Was de abrikozen grondig in heet water.
Laat ze uitlekken in een vergiet en dep ze droog met keukenpapier.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden.
Schil de sinaasappel dun.
Reinig een inmaakpot grondig.
Plaats de abrikozen samen met de suiker, het vanillestokje en de sinaasappelschil in de pot.
Giet de brandewijn erover.
Sluit de pot goed af en laat deze minstens 6 weken op een donkere plek staan.
Schud de pot regelmatig gedurende deze periode.
Serveer de boerenabrikozen in glaasjes met een cocktailprikker voor gemakkelijke consumptie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bewaar de boerenabrikozen tot 6 maanden na bereiding.
Na opening blijven ze nog ongeveer 1 maand goed.
Voedingswaarden
Serving:
100
g
|
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
0
g
|
Vet:
0
g
|
Zout:
0
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Alcoholische drank
/
Cocktails
/
Dranken
/
Fruit
/
Koude Dranken
/
Zuidvruchten
Land van herkomst
Internationaal
/
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst
/
Picknick
/
Verjaardag