Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ananassalade met munt en vanille-ijs
Verfrissende ananassalade met munt en vanille-ijs, een tropisch dessert.
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
borden
Ingrediënten
▢
1
ananas
vers of ca. 525 g ananasstukjes uit blik
▢
Citroensap
1 eetlepel
▢
Conimex gembersiroop
▢
Conimex seroendeng
▢
4
bolletjes
ijs
▢
15
gram
munt
Instructies
Maak de ananas schoon en snijd in stukjes.
Meng de ananasstukjes met de muntblaadjes, citroensap en gembersiroop naar smaak.
Verdeel de ananassalade over borden.
Leg er een bolletje vanille-ijs naast.
Bestrooi met seroendeng.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Gebruik kokosijs of citroensorbetijs in plaats van vanille-ijs.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
IJs
/
Salade
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch