Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Avocadosalade met gepocheerd ei
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
keukenpapier
rasp
schuimspaan
Ingrediënten
▢
1
citroen
schoongeboend
▢
4
el
olijfolie extra vierge
▢
½
bakje
bladpeterselie
▢
1
tl
agavesiroop of honing
▢
2
eetrijpe avocado’s
▢
1
zak
jonge bladsla met bloemen
75 g, PLUS FeestMoment
▢
1
komkommer
▢
2
el
azijn
▢
4
eieren
▢
1
tl
chilipeper vlokken
optioneel
Instructies
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Meng het rasp en 1 el sap met de olijfolie.
Hak de peterselie fijn en voeg de helft toe aan de dressing.
Breng op smaak met peper, extra citroensap, agavesiroop en een beetje zout.
Halveer de avocado’s en schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
Snijd het vruchtvlees in reepjes en bestrijk licht met citroensap.
Verdeel de sla over de borden.
Schaaf lange linten van de komkommer en verdeel ze met de avocado en de dressing over de sla.
Breng een laag van ca. 5 cm water in een hapjespan tot tegen de kook aan.
Voeg de azijn toe.
Breek een ei in een kopje en maak met een lepel een draaikolk in het water.
Laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden.
Kook ca. 3 min. of tot het eiwit gestold is en de dooier zacht.
Neem met een schuimspaan uit het water en laat kort uitlekken op keukenpapier.
Pocheer zo nog 3 eieren.
Leg op elk bord een ei en bestrooi evt. met zout en chiliflakes.
Voedingswaarden
Calories:
353
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Salade