Avocadosalade met gepocheerd ei

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen schoongeboend
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • ½ bakje bladpeterselie
  • 1 tl agavesiroop of honing
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 1 zak jonge bladsla met bloemen 75 g, PLUS FeestMoment
  • 1 komkommer
  • 2 el azijn
  • 4 eieren
  • 1 tl chilipeper vlokken optioneel

Instructies

  • Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
  • Meng het rasp en 1 el sap met de olijfolie.
  • Hak de peterselie fijn en voeg de helft toe aan de dressing.
  • Breng op smaak met peper, extra citroensap, agavesiroop en een beetje zout.
  • Halveer de avocado’s en schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
  • Snijd het vruchtvlees in reepjes en bestrijk licht met citroensap.
  • Verdeel de sla over de borden.
  • Schaaf lange linten van de komkommer en verdeel ze met de avocado en de dressing over de sla.
  • Breng een laag van ca. 5 cm water in een hapjespan tot tegen de kook aan.
  • Voeg de azijn toe.
  • Breek een ei in een kopje en maak met een lepel een draaikolk in het water.
  • Laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden.
  • Kook ca. 3 min. of tot het eiwit gestold is en de dooier zacht.
  • Neem met een schuimspaan uit het water en laat kort uitlekken op keukenpapier.
  • Pocheer zo nog 3 eieren.
  • Leg op elk bord een ei en bestrooi evt. met zout en chiliflakes.

Voedingswaarden

Calories: 353 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Salade