Avocadosalade met gepocheerd ei
Equipment
Ingrediënten
- 1 citroen schoongeboend
- 4 el olijfolie extra vierge
- ½ bakje bladpeterselie
- 1 tl agavesiroop of honing
- 2 eetrijpe avocado’s
- 1 zak jonge bladsla met bloemen 75 g, PLUS FeestMoment
- 1 komkommer
- 2 el azijn
- 4 eieren
- 1 tl chilipeper vlokken optioneel
Instructies
- Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
- Meng het rasp en 1 el sap met de olijfolie.
- Hak de peterselie fijn en voeg de helft toe aan de dressing.
- Breng op smaak met peper, extra citroensap, agavesiroop en een beetje zout.
- Halveer de avocado’s en schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
- Snijd het vruchtvlees in reepjes en bestrijk licht met citroensap.
- Verdeel de sla over de borden.
- Schaaf lange linten van de komkommer en verdeel ze met de avocado en de dressing over de sla.
- Breng een laag van ca. 5 cm water in een hapjespan tot tegen de kook aan.
- Voeg de azijn toe.
- Breek een ei in een kopje en maak met een lepel een draaikolk in het water.
- Laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden.
- Kook ca. 3 min. of tot het eiwit gestold is en de dooier zacht.
- Neem met een schuimspaan uit het water en laat kort uitlekken op keukenpapier.
- Pocheer zo nog 3 eieren.
- Leg op elk bord een ei en bestrooi evt. met zout en chiliflakes.
Voedingswaarden
Calories: 353 kcal