Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Briouats met Vis
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
Ingrediënten
▢
250
gram
witte visfilet
▢
3
takjes peterselie
fijngehakt
▢
2
teentjes
knoflook
geperst
▢
2
mespuntjes peper
▢
2
mespuntjes komijn
▢
2
theelepel
citroensap
▢
het geel van 2 eitjes
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
4
blaadjes
filodeeg
in 4 gesneden
▢
zout
Instructies
Doe de visfilets in een pan met koud water en wat zout.
Breng rustig aan de kook, doe het deksel op de pan en laat alles afkoelen. Laat de visfilets uitlekken en haal de vis met de hand uit elkaar.
Meng er de peterselie, de knoflook, de peper, de komijn, de olijfolie en het citroensap onder.
Breng op smaak met wat zout Leg een stukje van de vulling op een filodeegblaadje en rol dit op.
Bestrijk de raakvlakken van het filodeeg met wat eigeel zodat het rolletje dichtgeplakt blijft.
Bak de briouats in de frituurpan mooi bruin op 180 graden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Marokko