Briouats met Vis

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram witte visfilet
  • 3 takjes peterselie fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 mespuntjes peper
  • 2 mespuntjes komijn
  • 2 theelepel citroensap
  • het geel van 2 eitjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 blaadjes filodeeg in 4 gesneden
  • zout

Instructies

  • Doe de visfilets in een pan met koud water en wat zout.
  • Breng rustig aan de kook, doe het deksel op de pan en laat alles afkoelen. Laat de visfilets uitlekken en haal de vis met de hand uit elkaar.
  • Meng er de peterselie, de knoflook, de peper, de komijn, de olijfolie en het citroensap onder.
  • Breng op smaak met wat zout Leg een stukje van de vulling op een filodeegblaadje en rol dit op.
  • Bestrijk de raakvlakken van het filodeeg met wat eigeel zodat het rolletje dichtgeplakt blijft.
  • Bak de briouats in de frituurpan mooi bruin op 180 graden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Warme hapjes
Land van herkomst Marokko