Breng de melk aan de kook in een steelpan en kook de knoflookteentjes zachtjes gedurende 8 minuten.
Was intussen de cherrytomaatjes en snijd de kapjes eraf met een scherp mesje.
Hollow de tomaatjes voorzichtig uit en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier.
Pureer in een keukenmachine de gekookte knoflook, melk en ansjovis tot een glad mengsel.
Verwarm het mengsel in een steelpan op laag vuur.
Voeg de olijfolie, walnotenolie en roomboter toe en laat de saus ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken tot deze licht gebonden is.
Breng de ansjovissaus op smaak met versgemalen peper.
Vul de cherrytomaatjes met de warme bagna cauda.
Leg een kleine crouton op elk tomaatje en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer deze cherrytomaatjes op een mooie schaal, warm of koud, en garneer met een paar blaadjes verse basilicum voor extra kleur.Wijnadvies:Combineer met een droge witte wijn zoals een Vermentino of een Soave, die goed past bij de zoute en hartige smaken van de bagna cauda.