Cherrytomaatjes gevuld met bagna cauda

snel te maken
Porties: 20 stuks
Total time 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 teentjes knoflook
  • dl melk
  • 20 cherrytomaten ca. 1 bakje a 250 g
  • 1 blik Ansjovis filets 48 g
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel walnotenolie
  • 10 g roomboter
  • 20 kleine croutons zakje

Instructies

Voorbereiden

  • Knoflook pellen.
  • Melk aan de kook brengen en knoflookteentjes ca. 8 minuten zachtjes koken.
  • Intussen cherrytomaatjes wassen en met scherp mesje kapjes eraf snijden.
  • Tomaatjes uithollen en omgekeerd laten uitlekken op keukenpapier.

Bereiden

  • In keukenmachine knoflook, melk en ansjovis glad pureren.
  • Mengsel in steelpan verwarmen.
  • Olijf- en walnotenolie en boter toevoegen. Ansjovissaus ca. 3 minuten zachtjes doorkoken tot gladde, lichtgebonden saus.
  • Op smaak brengen met versgemalen peper.
  • Kerstomaatjes vullen met warme ansjovissaus.
  • Croutons erop leggen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Zowel warm als koud te serveren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Amuse / Groenten / Vis
Land van herkomst Frankrijk