Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade roomkwark met pruimen
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
kom
mixer
magnetron
vier wijde coupes á inhoud ca. 3 dl
Ingrediënten
▢
4
pruimen
▢
2
eetlepel(s)
sinaasappellikeur
slijter,
▢
25
g
blanke hazelnoten
zakje á 65 g, Baukje,
▢
100
g
melkchocolade
▢
1
beker
koude slagroom
125 ml,
▢
2
eetlepel(s)
poedersuiker
▢
½
bak koude magere kwark
á 450 g,
Instructies
VOORBEREIDEN:
Pruimen wassen, halveren en pitten verwijderen.
Pruimen in partjes snijden en besprenkelen met likeur.
Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren.
Chocolade boven magnetronschaal in stukjes breken.
In magnetron chocolade onafgedekt in ca. 2 minuten op vol vermogen (700 Watt) laten smelten.
Tussentijds 2 keer doorroeren.
Gesmolten chocolade goed doorroeren en iets laten afkoelen.
In kom slagroom met poedersuiker stijfkloppen.
Kwark luchtig erdoor scheppen.
Al omscheppend gesmolten chocolade erbij schenken.
Chocolade goed door roomkwark verdelen.
Chocolade-roomkwark over coupes verdelen en tot gebruik in koelkast zetten.
BEREIDEN:
Coupes met chocolade-roomkwark garneren met partjes pruim.
Bestrooien met hazelnoten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert - Nagerecht
/
Zuivel