Chocolade roomkwark met pruimen

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 pruimen
  • 2 eetlepel(s) sinaasappellikeur slijter,
  • 25 g blanke hazelnoten zakje á 65 g, Baukje,
  • 100 g melkchocolade
  • 1 beker koude slagroom 125 ml,
  • 2 eetlepel(s) poedersuiker
  • ½ bak koude magere kwark á 450 g,

Instructies

  • VOORBEREIDEN:
  • Pruimen wassen, halveren en pitten verwijderen.
  • Pruimen in partjes snijden en besprenkelen met likeur.
  • Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren.
  • Chocolade boven magnetronschaal in stukjes breken.
  • In magnetron chocolade onafgedekt in ca. 2 minuten op vol vermogen (700 Watt) laten smelten.
  • Tussentijds 2 keer doorroeren.
  • Gesmolten chocolade goed doorroeren en iets laten afkoelen.
  • In kom slagroom met poedersuiker stijfkloppen.
  • Kwark luchtig erdoor scheppen.
  • Al omscheppend gesmolten chocolade erbij schenken.
  • Chocolade goed door roomkwark verdelen.
  • Chocolade-roomkwark over coupes verdelen en tot gebruik in koelkast zetten.
  • BEREIDEN:
  • Coupes met chocolade-roomkwark garneren met partjes pruim.
  • Bestrooien met hazelnoten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert / Nagerecht / Zuivel