Chocolade roomkwark met pruimen
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 4 pruimen
- 2 eetlepel(s) sinaasappellikeur slijter,
- 25 g blanke hazelnoten zakje á 65 g, Baukje,
- 100 g melkchocolade
- 1 beker koude slagroom 125 ml,
- 2 eetlepel(s) poedersuiker
- ½ bak koude magere kwark á 450 g,
Instructies
- VOORBEREIDEN:
- Pruimen wassen, halveren en pitten verwijderen.
- Pruimen in partjes snijden en besprenkelen met likeur.
- Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren.
- Chocolade boven magnetronschaal in stukjes breken.
- In magnetron chocolade onafgedekt in ca. 2 minuten op vol vermogen (700 Watt) laten smelten.
- Tussentijds 2 keer doorroeren.
- Gesmolten chocolade goed doorroeren en iets laten afkoelen.
- In kom slagroom met poedersuiker stijfkloppen.
- Kwark luchtig erdoor scheppen.
- Al omscheppend gesmolten chocolade erbij schenken.
- Chocolade goed door roomkwark verdelen.
- Chocolade-roomkwark over coupes verdelen en tot gebruik in koelkast zetten.
- BEREIDEN:
- Coupes met chocolade-roomkwark garneren met partjes pruim.
- Bestrooien met hazelnoten.