Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Zalmrolletjes met Appel en Radijs Yoghurtsaus
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 kopjes of kommetjes met een diameter van 8 cm en een hoogte van 4 cm, vershoudfolie
Ingrediënten
▢
12½
g
bieslook
▢
½
friszoete appel
bijv. Elstar
▢
150
g
rauwkostmix radijs
▢
2
eetlepels
Griekse yoghurt
▢
2
eetlepels
mayonaise
▢
200
g
gerookte zalm
▢
40
g
rucola
▢
1
eetlepel
olijfolie met frisse citroensmaak
Instructies
Snijd ¾ van de bieslook fijn en bewaar de rest.
Rasp de appel inclusief de schil.
Meng de fijngesneden bieslook, geraspte appel, rauwkostmix, Griekse yoghurt en mayonaise in een kom.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg een stuk vershoudfolie in elk kopje.
Verdeel de plakjes gerookte zalm over de kopjes, zorg ervoor dat de onderkant en zijkanten goed bedekt zijn.
Verdeel het mengsel van appel en radijs over de zalm.
Vouw de randen van de zalm over de vulling, zodat deze bedekt is.
Draai de folie strak dicht, vergelijkbaar met het sluiten van een toffee.
Bewaar de zalmbonbons in vershoudfolie in de koelkast tot het serveren.
Verdeel de rucola over de borden en besprenkel met de olijfolie met citroensmaak.
Plaats de zalmbonbons op de rucola en garneer met de overgebleven bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht kan tot en met stap 2 maximaal een dag van tevoren worden bereid. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koude Hapjes
/
Vis
/
Zalm
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
Feestdagen etc
Kerst