Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Hollandse fondue
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
fonduepan
Ingrediënten
▢
3
el
boter
▢
3
el
bloempeper
▢
1 ¾
dl
koffieroom of gewone melk
▢
1 ¾
dl
kalfsbouillon
of kippenbouillon
▢
½
tl
uienpoeder
▢
250
gram
geraspte Hollandse kaas
bijv. half Goudse, half Leidse of half Goudse, half Edammer
▢
scheutje kirsch
▢
bruin brood
in stukjes gesneden
Instructies
Smelt de boter, voeg de bloem en peper toe en roer de massa glad.
Schenk er al roerend bij gedeelten de koffieroom of melk en de bouillon bij.
Voeg daarna de uienpoeder toe.
Laat het geheel even doorkoken en enigszins dik worden.
Voeg dan al roerend de geraspte kaas toe en blijf roeren tot deze is gesmolten.
Schenk tenslotte de kirsch over de fondue en laat deze even branden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Kaas
Land van herkomst
Nederland