Verwarm de rum en laat de abrikozen en dadels 30 minuten in de rum weken.
Breek de helft van de koekjes grof en bak ze in boter 5 minuten zachtjes. Laat ze afkoelen.
Week de gelatine 5 minuten in koud water.
Klop de dooiers met suiker en 3 eetlepels water au bain-marie in 8-10 minuten tot een dikke massa. Los de gelatine al roerend op in het mengsel. Laat het mengsel afkoelen.
Klop de slagroom stijf en meng dit voorzichtig door het dooiermengsel.
Voeg de abrikozendadels, rum, gebroken koekjes, sinaasappelrasp en geconfijte sinaasappelschilletjes toe.
Bekleed de tulbandvorm met plasticfolielaat 15 cm folie over de rand hangen. Doe het mengsel in delen in de vorm en druk regelmatig aan. Strijk de bovenkant glad.
Druk hele koekjes in de bovenkant. Vouw de folie erover en zet de tulband minimaal 1 nacht in de diepvriezer.
Voor het serverenkeer de vorm op een grote schaal om.
Notities / Tips / Wijnadvies
WijnadviesBij dit rijke, zoete nagerecht past een volle Muscat of een lichte Port, die de romigheid van het ijs en de zoetheid van de vruchten aanvult.Lekker er bij chocoladesaus