Verhit 30 g boter in een hapjespan en bak de ui en knoflook ongeveer 3 minuten.
Voeg het rundvlees toe en bak het in 5 minuten rondom bruin.
Voeg de tomaten, het bouillontablet, kaneelstokje, cardamom en 1 dl water toe.
Laat het vlees op laag vuur ongeveer 2 uur stoven.
Doe de couscous in een kom met 1 liter water en laat 5 minuten weken.
Giet de geweekte couscous in het bovenste deel van de stoompan.
Snijd de paprika in repen en giet de kikkererwten af.
Voeg de paprika en kikkererwten toe aan het stoofvlees en schep goed om.
Hang de couscous boven de pan met het vlees en stoom deze in ongeveer 20 minuten gaar.
Schep de couscous met een vork los en meng 20 g boter en de koriander erdoor.
Breng de couscous op smaak met zout en schep op een schaal.
Breng het vlees op smaak met zout en peper en schep over de couscous.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse komkommersalade en een lepeltje Griekse yoghurt voor een frisse touch.Wijnadvies:Een kruidige rode wijn zoals een Grenache of een Syrah past goed bij dit stoofgerecht.