18gedroogderavioli gevuld met ricotta3 per soepkop
Zout naar smaak
2potten wildfondca. 1 1/8 liter
½dlMadeira-wijn of rode port
8sneetjescasino-bruin brood
Instructies
Bak de shiitake paddenstoelen met de geperste knoflook in 1 eetlepel boter gedurende 4 minuten.
Laat ze uitlekken op een zeef.
Blancheer de wortel- en bleekselderijreepjes gedurende 1 minuut in kokend water.
Laat ze uitlekken.
Kook de ravioli in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Spoel ze af met koud water en zet apart.
Breng de wildfond samen met de Madeira-wijn aan de kook en roer goed door.
Voeg de shiitake, wortel- en bleekselderijreepjes, basilicum en de gekookte ravioli toe aan de hete bouillon en laat ze kort mee verwarmen.
Rooster de sneetjes casino-bruin brood en steek er stervormige stukken uit.
Verdeel de soep over zes verwarmde soepkommen en leg de broodsterren bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de soep direct, gegarneerd met een extra blaadje verse basilicum en de krokante broodsterren voor een feestelijke presentatie.Wijnadvies:Een volle, rijke rode wijn zoals een Pinot Noir of een Madeira versterkt de diepe smaken van de wildfond en shiitake.