Vraag de poelier om het borstbeen en de ribben uit de kalkoen te verwijderen.
Vermeng in een kom het braadworst vlees met de walnoten, pruimen en eieren.
Kneed goed door elkaar en breng op smaak met zout, kaneel en nootmuskaat.
Werk de kastanjes door het mengsel en vul de borstholte van de kalkoen ermee.
Naai de kalkoen dicht met keukendraad.
Wrijf de buitenzijde van de kalkoen in met zout en leg hem in een grote braadpan.
Giet de gesmolten boter erover en voeg de rozemarijn toe.
Zet de pan in een voorverwarmde oven op 200 °C en smoor de kalkoen in 2 1/2 uur gaar.
Bedruip de kalkoen af en toe met het uitgetreden vocht.
Neem de kalkoen uit de pan en houd hem warm.
Verwijder de takjes rozemarijn.
Roer de aanbaksels los met de witte wijn en kook het mengsel tot de helft in.
Leng de maïzena aan met de bouillon en voeg dit toe aan het mengsel om een licht gebonden saus te maken.
Breng de saus op smaak met zout en serveer apart bij de kalkoen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de saus apart bij de kalkoen.Wijnadvies: Serveer deze kalkoen met een volle rode wijn zoals een Chianti of een Barolo, die de rijke vulling en de kruidige tonen mooi aanvullen.