Geniet van de verfijnde smaak van ossehaas in bladerdeeg, verrijkt met een smakelijke vulling van kalfsgehakt, kruiden en een honing-tijmsaus. Perfect voor een feestelijke maaltijd.
Wrijf het vlees in met olie en laat het 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
Braad het vlees in een hete pan rondom aan gedurende 10 minuten.
Keer het regelmatig om, maar prik niet in het vlees.
Bestrooi het vlees met 1 theelepel zout en 1/4 theelepel peper op een stuk aluminiumfolie.
Schenk de rode wijn bij het braadvocht en laat het inkoken tot ongeveer 2 eetlepels.
Bestrijk de ossehaas met het ingekookte braadvocht en laat het goed koud worden in de koelkast, verpakt in folie.
Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom.
Rol het ontdooide bladerdeeg uit tot een lap van 3 mm dik.
Bestrijk in het midden 1/4 van de vulling.
Leg de ossehaas erop en verdeel de rest van de vulling erover.
Rol het deeg om het vlees en leg het met de naad naar beneden in een braadslede.
Snijd restjes deeg in reepjes en leg deze over de bovenkant van het vlees.
Klop de eidooier los met de room en bestrijk het deeg ermee.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Braad het vlees in het midden van de oven gedurende 40-50 minuten goudbruin.
Laat het 10 minuten rusten alvorens aan te snijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met honing-tijmsaus.Wijnadvies:Combineer dit gerecht met een volle, krachtige Saint-Emilion. De wijn complementeert het rijke smaakprofiel van het rode vlees en de zoete honing-tijmsaus.