Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Ovengebakken Sushi Cupjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
muffinvorm
schaar
Siliconen Spatelset
Ingrediënten
▢
300
gram
zalm
▢
250
gram
sushirijst
▢
3
nori vellen
▢
2
eetlepels
sesamolie
▢
1
avocado
▢
1
bosui
▢
1
eetlepel
honing
▢
1
eetlepel
sojasaus
▢
1
eetlepel
zwart sesamzaad
▢
½
theelepel
knoflookpoeder
▢
½
theelepel
uienpoeder
▢
½
theelepel
chilipoeder
▢
½
theelepel
paprikapoeder
▢
Voor de saus:
▢
4
eetlepels
mayonaise
▢
2
theelepels
sesamolie
▢
2
theelepels
sojasaus
▢
1
theelepel
sriracha saus
Instructies
Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking.
Knip de nori vellen in kwarten met een schaar.
Beleg elk stuk nori met een laagje sushirijst (bevochtig je handen een beetje om plakken te voorkomen) en druk ze in de muffinvorm.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd de zalm in blokjes en marineer met sesamolie, sojasaus, honing, chilipoeder, uienpoeder, paprikapoeder en knoflookpoeder.
Meng goed met een siliconen spatel.
Verdeel de gemarineerde zalm over de rijst in de muffinvormpjes.
Bak gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven.
Terwijl de sushi cupjes bakken, bereid je de toppings voor.
Snijd de avocado in dunne plakjes en snijd de bosui in schuine ringen.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en roer goed door.
Haal de sushi cupjes uit de oven en laat ze iets afkoelen.
Top ze af met plakjes avocado, bosui, zwart sesamzaad en een lepel van de zelfgemaakte saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze ovengebakken sushi cupjes als een smakelijk en origineel hapje, perfect voor een feestje of als onderdeel van een sushi avond thuis.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Hapjes
/
Sushi
/
Vis
/
Zalm