Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rodevruchtensorbet
Boodschappen 8-2005
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Steelpan
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
2½
dl
water
▢
200
g
suiker
▢
400
g
bosvruchten
framboen, aardbeien, rode bessen
▢
4
blaadje(s)
munt
Instructies
Breng in een steelpan het water met de suiker aan de kook en laat dit tijdens af en toe roeren zachtjes 10 minuten koken tot een suikerstroop.
Laat afkoelen.
Maak de vruchten schoon en hou er een paar apart voor garnering.
Pureer de vruchten met een staafmixer of in een keukenmachine.
Meng de suikersiroop met de vruchtenpuree en schep het mengsel in een lage diepvriesbak.
Zet deze in de vriezer en laat het ijs in minimaal 3 uur bevriezen.
Roer het ijs na een uur even door om te voorkomen dat er grote ijskristallen ontstaan.
Schep bolletjes ijs in een coupe en garneer met de bosvruchten en munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
vervang de bosvruchten door meloen of perzik.
Variatietip:
maak ijslolly's door ijslollyvormpjes voor ¾ te vullen en 2 uur te laten bevriezen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs