Rodevruchtensorbet

Boodschappen 8-2005
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • dl water
  • 200 g suiker
  • 400 g bosvruchten framboen, aardbeien, rode bessen
  • 4 blaadje(s) munt

Instructies

  • Breng in een steelpan het water met de suiker aan de kook en laat dit tijdens af en toe roeren zachtjes 10 minuten koken tot een suikerstroop.
  • Laat afkoelen.
  • Maak de vruchten schoon en hou er een paar apart voor garnering.
  • Pureer de vruchten met een staafmixer of in een keukenmachine.
  • Meng de suikersiroop met de vruchtenpuree en schep het mengsel in een lage diepvriesbak.
  • Zet deze in de vriezer en laat het ijs in minimaal 3 uur bevriezen.
  • Roer het ijs na een uur even door om te voorkomen dat er grote ijskristallen ontstaan.
  • Schep bolletjes ijs in een coupe en garneer met de bosvruchten en munt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip:

vervang de bosvruchten door meloen of perzik.

Variatietip:

maak ijslolly's door ijslollyvormpjes voor ¾ te vullen en 2 uur te laten bevriezen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Nagerecht