Rodevruchtensorbet
Boodschappen 8-2005
Equipment
Ingrediënten
- 2½ dl water
- 200 g suiker
- 400 g bosvruchten framboen, aardbeien, rode bessen
- 4 blaadje(s) munt
Instructies
- Breng in een steelpan het water met de suiker aan de kook en laat dit tijdens af en toe roeren zachtjes 10 minuten koken tot een suikerstroop.
- Laat afkoelen.
- Maak de vruchten schoon en hou er een paar apart voor garnering.
- Pureer de vruchten met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Meng de suikersiroop met de vruchtenpuree en schep het mengsel in een lage diepvriesbak.
- Zet deze in de vriezer en laat het ijs in minimaal 3 uur bevriezen.
- Roer het ijs na een uur even door om te voorkomen dat er grote ijskristallen ontstaan.
- Schep bolletjes ijs in een coupe en garneer met de bosvruchten en munt.