Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romantische Chocoladetaart voor Twee
Een heerlijke en luxe chocoladetaart, perfect voor een speciale gelegenheid zoals Valentijnsdag!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Taartvorm
Mengkom
Oven
pan
Spatel
Ingrediënten
▢
200
g
bloem
▢
200
g
suiker
▢
40
g
boter
▢
Snufje
zout
▢
2
eieren
▢
16
g
gist
▢
Rum
▢
Abrikozenconfituur
▢
1
plak
chocolade
gesmolten
▢
Poedersuiker
▢
1
granaatappel
Instructies
Meng eierdooiers met suiker en boter tot een gladde crème.
Voeg een eetlepel rum toe, een snufje zout, bloem, opgeklopte eiwitten en gist.
Mix tot een glad beslag zonder luchtbellen.
Vet een taartvorm in en giet het beslag erin.
Bak de taart ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 160 ºC.
Laat de taart afkoelen.
Snijd de taart horizontaal door en smeer abrikozenconfituur tussen de lagen.
Smelt de gesmolten chocolade en een eetlepel poedersuiker in een pan.
Giet de chocolade over de taart en strijk deze uit.
Bestrooi de taart met granaatappelpitjes voordat je deze aan je geliefde serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een glas zoete dessertwijn, zoals een Muscat, past uitstekend bij de rijke chocoladesmaken van de taart.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
35
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Alcoholische drank
/
Chocolade
/
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Moederdag
/
Valentijnsdag