Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romig Bitterkoekjesijs met Verse Aardbeien
Porties:
4
personen
exclusief vriestijd
15
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Magnetronschaal (ca. 1/2 liter),
magnetronschaal (ca. 1 liter),
ijsbolletjeslepel
4 ijscoupes (inhoud ca. 3 dl)
Ingrediënten
▢
4
bitterkoekjes
zakje à 250 g
▢
2
eetlepels
Amaretto likeur
▢
3
eetlepels
sinaasappelsap
▢
½
liter
vanilleroomijs
▢
250
g
aardbeien
▢
Slagroom uit spuitbus
▢
Bereiding:
Instructies
Knip de bitterkoekjes in kleine stukjes boven een kleine schaal.
Schep de Amaretto en sinaasappelsap erdoor.
Verwarm het mengsel ongeveer 1 minuut op vol vermogen (700 Watt) in de magnetronschaal.
Roer opnieuw door en laat iets afkoelen.
Laat het ijs onafgedekt in een andere schaal in 1 à 2 minuten op half vermogen (350 Watt) zacht worden.
Meng hier vervolgens het bitterkoekjesmengsel doorheen.
Zet het ijs in de vriezer en laat het in 1 à 2 uur bevriezen.
Bereiden:
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze.
Schep met een bolletjeslepel het bitterkoekjesijs in de ijscoupes.
Verdeel de aardbeien erover.
Garneer met een flinke toef slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Geniet van dit heerlijke dessert met een glas Moscato d'Asti, een licht mousserende, zoete witte wijn uit Italië.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
36
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
24
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
IJs
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch