Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 4 bitterkoekjes zakje á 250 g,
- 2 eetlepel(s) Amaretto di Saronno slijter,
- 3 eetlepel(s) sinaasappelsap
- ½ liter vanilleroomijs
- 250 g aardbeien
- slagroom uit spuitbus
Instructies
Voorbereiden:
- Boven kleine schaal bitterkoekjes in stukjes knippen.
- Amaretto en sinaasappelsap erdoor scheppen.
- Ca. 1 minuut verwarmen op vol vermogen (700 Watt).
- Opnieuw doorscheppen en iets laten afkoelen.
- In andere schaal ijs onafgedekt in ca. 1 á 2 minuten op half vermogen (350 Watt) zacht laten worden. Bitterkoekjesmengsel erdoor scheppen.
- In diepvries ijs in ca. 1 á 2 uur laten bevriezen.
- Intussen aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en halveren.
Bereiden:
- Met bolletjeslepel bitterkoekjesijs in coupes scheppen.
- Aardbeien erover verdelen.
- Garneren met flinke toef slagroom.