Romige Tobleronemousse met Sinaasappelzest en Marmeladesaus
Geniet van een romige Tobleronemousse, subtiel geparfumeerd met sinaasappelzest en vergezeld van een rijke marmeladesaus. Dit verfijnde dessert is een perfecte afsluiting van je feestelijke diner!
Breek de Toblerone chocolade in stukjes boven een kom.
Smelt de chocolade au bain-marie tot het zacht is.
Klop de eieren met poedersuiker schuimig.
Roer de gesmolten chocolade door het eimengsel.
Klop de slagroom stijf en spatel het voorzichtig door het chocolademengsel.
Laat het geheel ± 2-3 uur opstijven in de koelkast.
Sinaasappelsaus:
Breng het sinaasappelsap aan de kook en laat het ± 5 minuten koken.
Trek met een dunschiller reepjes van de sinaasappelschil.
Kook de schilletjes zachtjes in het sinaasappelsap gedurende ± 10 minuten.
Schep de schilletjes uit het sap en dep ze droog.
Breng 1/2 dl water met suiker aan de kook en laat het tot een dikke siroop inkoken.
Roer de gemarineerde schilletjes door de siroop en laat het geheel ± 30 minuten marineren.
Roer de marmelade door het sap.
Afwerking:
Verwarm de saus tot deze vloeibaar is.
Schep ovale bolletjes mousse op borden.
Garneer met de gemarineerde schilletjes.
Schenk de saus eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een dessertwijn zoals een Moscato of een lichtzoete Riesling, die goed samengaat met de rijke chocolade en de citrusachtige sinaasappelsaus.