Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sabayon met aardbeien
AllerHande mei 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
aardbeien
op kamertemperatuur
▢
4
eidooiers
▢
3
eetlepel(s)
witte basterdsuiker
▢
100
ml
anijslikeur
of sinaasappellikeur
Instructies
Kroontjes van aardbeien verwijderen en aardbeien voorzichtig wassen en in vergiet laten uitlekken.
Aardbeien halveren en over vier wijnglazen of glazen schaaltjes verdelen.
In pan ruim water aan de kook brengen.
In hittebestendige kom eierdooiers en suiker ca. 5 minuten met mixer kloppen, tot mengsel lichtgeel en romig is.
Vuur zeer laag zetten, zodat water onder het kookpunt blijft.
Kom op pan zetten (bodem mag het water niet raken) en likeur al kloppend met mixer
geleidelijk bij dooiermengsel schenken.
Mengsel 10-15 minuten blijven kloppen, tot sabayon gebonden en luchtig is.
Notities / Tips / Wijnadvies
De sabayon kan ook gemaakt worden met een zoete wijn, zoals Muscat de Lunel, zoete sherry of marsala.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Alcoholische drank
/
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Frankrijk