Sabayon met aardbeien

Sabayon met aardbeien

AllerHande mei 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g aardbeien op kamertemperatuur
  • 4 eidooiers
  • 3 eetlepel(s) witte basterdsuiker
  • 100 ml anijslikeur of sinaasappellikeur

Instructies

  • Kroontjes van aardbeien verwijderen en aardbeien voorzichtig wassen en in vergiet laten uitlekken.
  • Aardbeien halveren en over vier wijnglazen of glazen schaaltjes verdelen.
  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • In hittebestendige kom eierdooiers en suiker ca. 5 minuten met mixer kloppen, tot mengsel lichtgeel en romig is.
  • Vuur zeer laag zetten, zodat water onder het kookpunt blijft.
  • Kom op pan zetten (bodem mag het water niet raken) en likeur al kloppend met mixer
  • geleidelijk bij dooiermengsel schenken.
  • Mengsel 10-15 minuten blijven kloppen, tot sabayon gebonden en luchtig is.

Notities / Tips / Wijnadvies

De sabayon kan ook gemaakt worden met een zoete wijn, zoals Muscat de Lunel, zoete sherry of marsala.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Alcoholische drank / Dessert / Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk