Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 g aardbeien op kamertemperatuur
- 4 eidooiers
- 3 eetlepel(s) witte basterdsuiker
- 100 ml anijslikeur of sinaasappellikeur
Instructies
- Kroontjes van aardbeien verwijderen en aardbeien voorzichtig wassen en in vergiet laten uitlekken.
- Aardbeien halveren en over vier wijnglazen of glazen schaaltjes verdelen.
- In pan ruim water aan de kook brengen.
- In hittebestendige kom eierdooiers en suiker ca. 5 minuten met mixer kloppen, tot mengsel lichtgeel en romig is.
- Vuur zeer laag zetten, zodat water onder het kookpunt blijft.
- Kom op pan zetten (bodem mag het water niet raken) en likeur al kloppend met mixer
- geleidelijk bij dooiermengsel schenken.
- Mengsel 10-15 minuten blijven kloppen, tot sabayon gebonden en luchtig is.
Notities / Tips / Wijnadvies
De sabayon kan ook gemaakt worden met een zoete wijn, zoals Muscat de Lunel, zoete sherry of marsala.