Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sajoer toemis tauge 2
gekruiden tauge
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
taugé
▢
1
grote
ui
gesnipperd
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
1
theelepel
sambal oelek
▢
1
theelepel
laos
▢
1
theelepel
djahé
▢
2½
dl
bouillon
▢
2
eetlepel(s)
selderie
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
1
eetlepel(s)
ketjap asin
▢
1
grote
tomaat
ontvelde
Instructies
Taugé wassen, velletjes verwijderen en uit laten lekken.
Verhit de olie en fruit de ui totdat hij begint te verkleuren.
Voeg de uitgeperste knoflook toe en schep alles goed om.
Dan de sambal en taugé toevoegen en alles weer omscheppen.
Vervolgens de laos, djahé en bouillon erbij en snel aan de kook brengen.
Strooi de selderie erover en voeg het citroensap toe.
Alles goed omscheppen en van het vuur nemen.
De ketjap door het gerecht roeren en overdoen in een voorverwarmde schaal.
Als garnering reepjes tomaat erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië