Sajoer toemis tauge 2

gekruiden tauge
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram taugé
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel djahé
  • dl bouillon
  • 2 eetlepel(s) selderie
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 1 eetlepel(s) ketjap asin
  • 1 grote tomaat ontvelde

Instructies

  • Taugé wassen, velletjes verwijderen en uit laten lekken.
  • Verhit de olie en fruit de ui totdat hij begint te verkleuren.
  • Voeg de uitgeperste knoflook toe en schep alles goed om.
  • Dan de sambal en taugé toevoegen en alles weer omscheppen.
  • Vervolgens de laos, djahé en bouillon erbij en snel aan de kook brengen.
  • Strooi de selderie erover en voeg het citroensap toe.
  • Alles goed omscheppen en van het vuur nemen.
  • De ketjap door het gerecht roeren en overdoen in een voorverwarmde schaal.
  • Als garnering reepjes tomaat erover.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië