1fles demi-sec champagne of andere sprankelende wijn
200gfijne kristalsuiker
1,5dlmineraalwater
Sap van 1 citroen
Instructies
Verwarm de suiker met 2 dl water in een steelpan totdat de suiker volledig is opgelost.
Roer constant en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Voeg 4 dl champagne, mineraalwater en het verse citroensap toe aan de afgekoelde suikersiroop.
Giet het mengsel in een ijsmachine en draai er sorbetijs van volgens de instructies van de machine.
Schep het sorbetijs in mooie glazen als bolletjes.
Vul de glazen af met een royale hoeveelheid champagne.
Serveer direct en geniet van dit luxe dessert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de Champagnesorbet in gekoelde glazen en garneer met een schijfje citroen of een muntblaadje voor een extra feestelijke uitstraling.Wijnadvies:Deze sorbet wordt perfect aangevuld met een glas demi-sec champagne of een mousserende wijn met een lichtzoete ondertoon.