Champagnesorbet Deluxe

Geniet van deze verfijnde Champagnesorbet als een sprankelend dessert bij speciale gelegenheden!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 fles demi-sec champagne of een andere sprankelende wijn
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 1,5 dl mineraalwater
  • Sap van 1 citroen

Instructies

  • Verwarm de suiker met 2 dl water totdat de suiker is opgelost.
  • Roer constant en laat het mengsel vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Dit resulteert in een suikersiroop.
  • Voeg 4 dl champagne, mineraalwater en het verse citroensap toe aan de suikersiroop.
  • Maak er sorbetijs van volgens de instructies van je ijsmachine.
  • Schep het sorbetijs in glazen bolletjes en vul de glazen met een royale hoeveelheid champagne
————————————————————————————————–
Recept categorieën IJs