Tiramisu met Peer & Chocolade: Romig Herfstdessert
Vergeet de espresso, de Italiaanse diva heeft een herfst-make-over gehad! Deze Tiramisu met Peer & Chocolade combineert de fluweelzachte romigheid van mascarpone met de zoete, sappige smaak van peer op siroop en de rijke intensiteit van pure chocolade. Dit is het perfecte, romige dessert voor een koude avond. Zo zacht en troostend dat je spontaan 'la dolce vita' gaat fluisteren terwijl je je vork afveegt.
Klop de eidooiers met de suiker tot een licht en romig mengsel.
Gebruik hiervoor een handmixer of keukenmachine.
Voeg de mascarpone toe en klop het geheel kort tot een gladde mascarponecrème.
Zet apart.
Klop de eiwitten stijf in een schone, droge kom.
Spatel de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig en luchtig door de mascarponecrème heen.
Vulling voorbereiden en Montage
Laat de peren op siroop uitlekken en vang het perensap op.
Snijd de peren in dunne plakjes.
Doop de lange vingers kort in het perensap.
Leg een laag gedoopte lange vingers in glaasjes of een schaal.
Bedek met een laag mascarponecrème en schik daarover plakjes peer.
Herhaal de lagen tot alle crème en koekjes op zijn.
Afwerking en Opstijven
Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron.
Besprenkel de tiramisu met de gesmolten chocolade en bestrooi met cacaopoeder.
Laat de tiramisu minstens 4 uur (of liever een nacht) opstijven in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
ServeersuggestieServeer de Tiramisu met Peer & Chocolade rechtstreeks uit de koelkast. Garneer eventueel met wat gehakte pecannoten om het herfstdessert extra crunch en warmte te geven.WijnadviesBij de delicate, zoete peer, de romige mascarpone en de krachtige pure chocolade van deze Tiramisu, mag de wijn zeker niet ontbreken. Ga voor een versterkte wijn die de chocolade aankan, zoals een zoete rode Port. De intense smaken van rood fruit, kruiden en caramel in de Port harmoniëren perfect met de cacaotonen en de peer. Dit is een koninklijke combinatie voor een romige tiramisu!