Geniet van een exotisch dessert met deze zwarte kleefrijstpudding, perfect geserveerd met een rijke kokosmelksaus. Een smakelijke afsluiter voor elke maaltijd!
Week de zwarte kleefrijst een nacht in koud water, 5 uur in warm water, of 15 minuten in kokend water.
Doe de rijst en het water in een pan.
Kook de rijst 20-30 minuten, of totdat 90% van het water is verdampt, af en toe roeren.
Zet de vlam op matig en voeg de dunne kokosmelk, suiker en zout toe.
Blijf roeren totdat de suiker is opgelost.
Doe de gekookte rijst in de verse jonge kokosnoot en zet apart.
Voor de saus: Verhit de dikke kokosmelk met de kristalsuiker en het zout.
Bind de saus met de opgeloste maïzena.
Doe een kleine hoeveelheid van de saus op de zwarte kleefrijst en serveer het gerecht warm of koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
Zwarte kleefrijst moet men voor het koken laten wellen. 1 nacht in koud water, 5 uur in warm water of 15 minuten in kokend water. In Thailand wordt de zwarte kleefrijst uitsluitend gekookt en alleen gegeten als een dessert.Wijnadvies:Serveer met een zoete Riesling of een lichte, fruitige witte wijn voor een harmonieuze afsluiting van de maaltijd.