Kaew neow dum biag

Zwarte kleefrijstpudding
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 185 g zwarte kleefrijst
  • 750 ml water
  • 1 verse kokosnoot jonge

Saus voor de rijst:

  • 3-5 eetlepel(s) kristalsuiker
  • 125 ml kokosmelk dunne
  • ½ tl zout

Saus voor de topping:

  • ½ tl zout
  • 1 tl kristalsuiker
  • 65 ml kokosmelk dikke
  • 1 eetlepel(s) maïzena opgelost in 4 el koud water

Instructies

Bereidingswijze van de rijst:

  • Doe de rijst en het water in een pan. Kook de rijst 20-30 min. of tot 90% van het water is verdampt, af en toe roeren.
  • Draai de vlam op matig en voeg dan de dunne kokosmelk, suiker en zout toe. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost.
  • Doe de rijst in de verse jonge kokosnoot en zet aan de kant.

Bereidingswijze van de saus:

  • Verhit de dikke kokosmelk met de kristalsuiker en het zout. De saus binden met de opgeloste maïzena.
  • Doe een kleine hoeveelheid van de saus op de zwarte kleefrijst en serveer het gerecht warm of koud.

Notities / Tips / Wijnadvies

Noot:
Zwarte kleefrijst moet men voor het koken laten wellen. 1 nacht in koud water, 5 uur in warm water of 15 minuten in kokend water.
In Thailand wordt de zwarte kleefrijst uitsluitend gekookt en alleen gegeten als een desert.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht / Rijst
Land van herkomst Thailand