Kaew neow dum biag
Zwarte kleefrijstpudding
Ingrediënten
- 185 g zwarte kleefrijst
- 750 ml water
- 1 verse kokosnoot jonge
Saus voor de rijst:
- 3-5 eetlepel(s) kristalsuiker
- 125 ml kokosmelk dunne
- ½ tl zout
Saus voor de topping:
- ½ tl zout
- 1 tl kristalsuiker
- 65 ml kokosmelk dikke
- 1 eetlepel(s) maïzena opgelost in 4 el koud water
Instructies
Bereidingswijze van de rijst:
- Doe de rijst en het water in een pan. Kook de rijst 20-30 min. of tot 90% van het water is verdampt, af en toe roeren.
- Draai de vlam op matig en voeg dan de dunne kokosmelk, suiker en zout toe. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost.
- Doe de rijst in de verse jonge kokosnoot en zet aan de kant.
Bereidingswijze van de saus:
- Verhit de dikke kokosmelk met de kristalsuiker en het zout. De saus binden met de opgeloste maïzena.
- Doe een kleine hoeveelheid van de saus op de zwarte kleefrijst en serveer het gerecht warm of koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
Noot:
Zwarte kleefrijst moet men voor het koken laten wellen. 1 nacht in koud water, 5 uur in warm water of 15 minuten in kokend water.
In Thailand wordt de zwarte kleefrijst uitsluitend gekookt en alleen gegeten als een desert.
Zwarte kleefrijst moet men voor het koken laten wellen. 1 nacht in koud water, 5 uur in warm water of 15 minuten in kokend water.
In Thailand wordt de zwarte kleefrijst uitsluitend gekookt en alleen gegeten als een desert.