Zacht gestoofde snijbietstelen in citroenbouillon

Zacht gestoofde snijbietstelen in citroenbouillon

Een verrassend eenvoudig en gezond bijgerecht van gestoofde snijbietstelen in een frisse citroenbouillon. Heerlijk bij vis, rijst of aardappelen.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 citroen sap van
  • 2-3 el olijfolie
  • 800 g snijbietstelen
  • circa 1/8 l bouillon
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snijd de snijbietstelen in vingerlange en vingerdikke stukken.
  • Leg de stukken in water met het citroensap om verkleuring te voorkomen.
  • Verhit de olijfolie in een pan.
  • Bak de snijbietstelen kort aan.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de bouillon toe.
  • Laat het geheel 10 tot 20 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
  • Serveer direct als warm bijgerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met gekookte aardappelen of een lichte rijstschotel voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc past perfect bij de frisse tonen van citroen en groente.

Voedingswaarden

Calories: 95 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Ovenschotel
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Veganistisch / Vegetarisch