Zachte Kweepeercompote met Kaneelsiroop

Zachte Kweepeercompote met Kaneelsiroop

Een heerlijk zachte kweepeercompote met een warme kaneelsiroop, perfect als nagerecht in het herfstseizoen.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 4 kweeperen
  • 1 pijpje kaneel
  • 200 ml witte wijn
  • 400 ml water
  • 4-6 el bruine suiker

Instructies

  • Schil de kweeperen dun en snijd ze in 8 partjes.
  • Verwijder de klokhuizen uit de partjes.
  • Doe de kweeperen, water, witte wijn, kaneel, bruine suiker en de klokhuizen in een pan.
  • Breng het mengsel aan de kook en laat het 60 minuten op laag vuur zachtjes koken met deksel op de pan.
  • Haal de kweeperen uit de pan zodra ze zacht zijn maar nog niet uit elkaar vallen.
  • Laat het kookvocht nog 10 minuten inkoken tot een siroop.
  • Zeef de siroop en giet deze over de kweeperen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de compote warm of koud met een bolletje vanille-ijs of wat Griekse yoghurt.
Wijnadvies:

Een lichtzoete Riesling past uitstekend bij de zachte smaken van deze kweepeercompote.

Voedingswaarden

Calories: 130 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 0.5 g | Vet: 0.2 g | Zout: 0 g | Sugar: 28 g
————————————————————————————————–
Recept categorieĆ«n Dessert – Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Herfst