Zachte Kweepeercompote met Kaneelsiroop
Een heerlijk zachte kweepeercompote met een warme kaneelsiroop, perfect als nagerecht in het herfstseizoen.
Equipment
- Deegmes
Ingrediƫnten
- 4 kweeperen
- 1 pijpje kaneel
- 200 ml witte wijn
- 400 ml water
- 4-6 el bruine suiker
Instructies
- Schil de kweeperen dun en snijd ze in 8 partjes.
- Verwijder de klokhuizen uit de partjes.
- Doe de kweeperen, water, witte wijn, kaneel, bruine suiker en de klokhuizen in een pan.
- Breng het mengsel aan de kook en laat het 60 minuten op laag vuur zachtjes koken met deksel op de pan.
- Haal de kweeperen uit de pan zodra ze zacht zijn maar nog niet uit elkaar vallen.
- Laat het kookvocht nog 10 minuten inkoken tot een siroop.
- Zeef de siroop en giet deze over de kweeperen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de compote warm of koud met een bolletje vanille-ijs of wat Griekse yoghurt. Wijnadvies:
Een lichtzoete Riesling past uitstekend bij de zachte smaken van deze kweepeercompote.
Serveer de compote warm of koud met een bolletje vanille-ijs of wat Griekse yoghurt. Wijnadvies:
Een lichtzoete Riesling past uitstekend bij de zachte smaken van deze kweepeercompote.
Voedingswaarden
Calories: 130 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 0.5 g | Vet: 0.2 g | Zout: 0 g | Sugar: 28 g