Zalm met groene kool

 

Zalm met groene kool

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram groene kool
  • 3 el. olijfolie
  • 400 gram verse zalmmoten
  • zout
  • vers gemalen peper
  • 2 el. sojasaus
  • 2 el. oestersaus
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 el. gembersiroop
  • 1 el sesamolie

Instructies

  • Snij de kool in dunne reepjes en was ze.
  • Verhit de helft van de olie en bak de zalm aan beide kanten in ca. 6 min. gaar.
  • Bestrooi met zout en peper
  • Verhit intussen de rest van de olie in een wok en roerbak de kool tot deze zacht wordt.
  • Voeg de oestersaus en de sojasaus toe aan de kool.
  • Pel de knoflook en pers deze uit boven het koolmengsel.
  • Voeg de gembersiroop en de sesamolie toe aan het groentemengsel.
  • Serveer de zalm met de roergebakken kool.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveerttip:

Lekker met gekookte witte & wilde rijst en geroosterd sesamzaad
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis