Zalm met ratatouillevulling en romige tagliatelle

Zalm met ratatouillevulling en romige tagliatelle

Een verfijnd hoofdgerecht met perfect gegrilde zalm gevuld met Provençaalse groenten, geserveerd op romige tagliatelle met crème fraîche en basilicum.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ aubergine
  • ½ courgette
  • ½ theelepeltje verse tijmblaadjes
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 vleestomaat
  • 2 blaadjes laurier Verstegen
  • 2 bakjes crème fraîche
  • 2 eetlepels basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie Spar
  • 400 g tagliatelle Grand’Italia
  • 600 g zalmfilet met vel 2 stukken
  • versgemalen peper Verstegen en zout (Jozo)

Instructies

  • Snijd de groenten in dobbelsteentjes.
  • Roerbak de groenten in olijfolie.
  • Voeg de tijm, laurier en een scheutje water of bouillon toe.
  • Laat het geheel 10 minuten zachtjes smoren en afkoelen.
  • Kruid de zalm met peper en zout.
  • Leg het groentemengsel op één helft van de zalm, dek af met de andere helft.
  • Bind de zalmfilets samen met keukengaren.
  • Laat 1 uur in de koelkast intrekken.
  • Bestrijk de zalm met olijfolie.
  • Rooster in 20–30 minuten op de barbecue of in de grillpan gaar en bruin.
  • Kook de tagliatelle beetgaar met wat olijfolie en zout.
  • Giet af, doe terug in de pan.
  • Voeg de crème fraîche en fijngehakte basilicum toe.
  • Laat zachtjes doorkoken en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de pasta in voorverwarmde diepe borden.
  • Verwijder het keukengaren en snijd de zalm in mooie stukken.
  • Leg de zalm op de pasta en garneer met een topje basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met een extra blaadje basilicum of serveer met een partje citroen voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een koel geserveerde Gallo White Zinfandel rosé uit Zuid-Frankrijk is een frisse tegenhanger voor dit romige gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 394 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 33 g | Vet: 23 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis / Zalm / Zuivel
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden