Zalm met ratatouillevulling en romige tagliatelle
Een verfijnd hoofdgerecht met perfect gegrilde zalm gevuld met Provençaalse groenten, geserveerd op romige tagliatelle met crème fraîche en basilicum.
Equipment
- Barbecue of grillpan
- keukengaren
- kookpan
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de groenten in dobbelsteentjes.
- Roerbak de groenten in olijfolie.
- Voeg de tijm, laurier en een scheutje water of bouillon toe.
- Laat het geheel 10 minuten zachtjes smoren en afkoelen.
- Kruid de zalm met peper en zout.
- Leg het groentemengsel op één helft van de zalm, dek af met de andere helft.
- Bind de zalmfilets samen met keukengaren.
- Laat 1 uur in de koelkast intrekken.
- Bestrijk de zalm met olijfolie.
- Rooster in 20–30 minuten op de barbecue of in de grillpan gaar en bruin.
- Kook de tagliatelle beetgaar met wat olijfolie en zout.
- Giet af, doe terug in de pan.
- Voeg de crème fraîche en fijngehakte basilicum toe.
- Laat zachtjes doorkoken en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de pasta in voorverwarmde diepe borden.
- Verwijder het keukengaren en snijd de zalm in mooie stukken.
- Leg de zalm op de pasta en garneer met een topje basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met een extra blaadje basilicum of serveer met een partje citroen voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een koel geserveerde Gallo White Zinfandel rosé uit Zuid-Frankrijk is een frisse tegenhanger voor dit romige gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 394 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 33 g | Vet: 23 g