Zelfgemaakte Marokkaanse Donuts
Maak zelf heerlijke Marokkaanse donuts met een zachte textuur, bestrooid met poedersuiker of gedecoreerd met witte chocolade en nougatine.
Equipment
- Diepe koekenpan,
- kookpan
- Rollingspin
- Steekvormpjes (rond en kleiner rondje voor het gat)
Ingrediënten
- 100 gram gesmolten boter
- 150 ml lauwe melk
- 150 ml sinasappelsap
- 2 zakjes vanillesuiker
- 20 gram gist
- 600 gram meel
- 1 ei
- ½ zakje bakpoeder
- 1 eetlepel poedersuiker voor afwerking
- 100 gram suiker
- Zonnebloemolie voor bakken
Instructies
- Smelt de boter.
- Verwarm de melk.
- Meng de gesmolten boter, melk en gist goed door elkaar.
- Voeg suiker, vanillesuiker, sinasappelsap en ei toe aan het mengsel.
- Meng goed.
- Meng de bakpoeder met het meel.
- Voeg beetje bij beetje het meel aan het natte mengsel toe.
- Kneed het deeg goed totdat het soepel is en niet meer aan je handen plakt.
- Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot iets meer dan een halve centimeter dikte.
- Steek met een rond vormpje rondjes uit het deeg.
- Steek uit de rondjes met een kleiner rondje een gat uit.
- Leg de donuts op een bakplaat met bakpapier.
- Laat de donuts in een warme omgeving ongeveer twee uur rijzen.
- Bak de donuts in hete olie tot ze goudbruin zijn.
- Laat ze afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
(Optioneel) Smelt witte chocolade au-bain-marie, doop de donuts half in de chocolade en vervolgens in nougatine voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de donuts met een kop thee of koffie voor een heerlijk tussendoortje. Wijnadvies:
Deze donuts passen goed bij een lichte, fruitige witte wijn of een glas bubbelwater.
Serveer de donuts met een kop thee of koffie voor een heerlijk tussendoortje. Wijnadvies:
Deze donuts passen goed bij een lichte, fruitige witte wijn of een glas bubbelwater.