Zelfgemaakte marsepein

Boodschappen 11-2006
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g blanke ongezouten amandelen
  • 250 g poedersuiker
  • 1 eiwit
  • 2 eetlepel(s) cacaopoeder
  • 2 eetlepel(s) hagelslag
  • 25 g gepelde walnoten
  • 25 g blanke amandelen

Instructies

  • Maal de amandelen met behulp van een keukenmachine tot grove kruimels.
  • Voeg poedersuiker en eiwit toe.
  • Maal alles fijn tot marsepein.
  • Schep de marsepein uit de machine en kneed tot een rol.
  • Wikkel de rol in huishoudfolie en leg enkele uren in de koelkast om op te stijven.
  • De marsepein is enkele dagen houdbaar.
  • Gebruik de marsepein om er bonbons van te maken.
  • Maak balletjes en rol die door de hagelslag en cacaopoeder.
  • Druk een bolletje tussen 2 halve walnoten.
  • Snij de marsepein in plakjes en versier met een amandel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

maak chocolademarsepein: voeg tijdens het fijnmalen ca 2 eetlepels cacaopoeder toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Snoepgoed
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Sinterklaas