Zelfgemaakte marsepein

      Reacties uitgeschakeld voor Zelfgemaakte marsepein

Zelfgemaakte marsepein

Boodschappen 11-2006
Categorie Snoepgoed
Keuken Nederland
Opmerking Sinterklaas
Auteur Boodschappen

Wat gaat er in

  • 200 g blanke ongezouten amandelen
  • 250 g poedersuiker
  • 1 eiwit
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels hagelslag
  • 25 g gepelde walnoten
  • 25 g blanke amandelen

Hoe maak ik het klaar

  • Maal de amandelen met behulp van een keukenmachine tot grove kruimels.
  • Voeg poedersuiker en eiwit toe.
  • Maal alles fijn tot marsepein.
  • Schep de marsepein uit de machine en kneed tot een rol.
  • Wikkel de rol in huishoudfolie en leg enkele uren in de koelkast om op te stijven.
  • De marsepein is enkele dagen houdbaar.
  • Gebruik de marsepein om er bonbons van te maken.
  • Maak balletjes en rol die door de hagelslag en cacaopoeder.
  • Druk een bolletje tussen 2 halve walnoten.
  • Snij de marsepein in plakjes en versier met een amandel.

Tips / Opmerkingen

Variatietip:

maak chocolademarsepein: voeg tijdens het fijnmalen ca 2 eetlepels cacaopoeder toe.