Zoete Kwarkbroodjes met Rozijnen

Geniet van deze heerlijk zoete kwarkbroodjes als een smakelijk dessert of een feestelijke traktatie bij de koffie!
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 6 eetlepels suiker
  • 300 g broodmix voor rozijnenbrood zak à 1000 g
  • 150 g rozijnen
  • 125 ml slagroom
  • 200 g magere kwark
  • Poedersuiker voor garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil (de rest van de sinaasappel wordt niet gebruikt).
  • Meng de broodmix met 2 eetlepels suiker en 180 ml water in een kom en kneed het deeg goed door.
  • Voeg aan het einde van het kneden de rozijnen en de sinaasappelrasp toe aan het deeg en kneed deze er goed doorheen.
  • Dek het deeg af en laat het 30 minuten rijzen op een warme plek.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm er langwerpige broodjes van.
  • Leg ze op de bakplaat.
  • Laat de broodjes onder een vochtige theedoek op een warme plek rijzen tot ze in omvang verdubbeld zijn.
  • Bak de broodjes in 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Laat de broodjes afkoelen.
  • Klop de slagroom met de resterende suiker stijf en meng de kwark erdoor.
  • Snijd de bovenkant van de afgekoelde broodjes open en vul ze met het kwarkmengsel.
  • Bestrooi de gevulde broodjes eventueel met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een licht mousserende witte wijn zoals een Moscato d’Asti past goed bij de zoete smaak van de kwarkbroodjes en vormt een feestelijke afsluiting van de maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 8 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 25 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes / Nagerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch