Zomerse fruit-crème brûlée met yoghurt

Frisse crème brûlée met yoghurt, afgewerkt met een goudbruine gekarameliseerde suikerlaag en gegarneerd met zomerfruit zoals frambozen, bosbessen en perzik. Geserveerd in een keramisch ramekin met lepel ernaast, in een lichte zomerse setting.

Zomerse fruit-crème brûlée met yoghurt

Een frisse twist op de klassieke crème brûlée: romige yoghurt en crème fraîche gecombineerd met nectarines en bosbessen, afgetopt met een knapperig suikerlaagje.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • grill
  • Lepel
  • mes
  • Ovenbestendige soufflévormpjes

Ingrediënten

  • 1 klein blikje bosbessen 200 g
  • 1 theelepel allesbinder
  • 1 eetlepel roomboter om in te vetten
  • 2 bakjes Griekse yoghurt koude, à 150 g
  • 2 eetlepels crème fraîche koud
  • 2 nectarines
  • 8 eetlepels basterdsuiker geel of lichtbruin

Instructies

  • Laat de bosbessen uitlekken in een zeef.
  • Was de nectarines, halveer ze en verwijder de pit.
  • Snijd de nectarines in plakjes en halveer de plakjes.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Vet de soufflévormpjes in met roomboter.
  • Roer de allesbinder en crème fraîche goed door elkaar.
  • Meng de yoghurt erdoor.
  • Verdeel de bosbessen en nectarines over de vormpjes.
  • Schep het yoghurtmengsel over het fruit.
  • Bestrooi het geheel gelijkmatig met basterdsuiker.
  • Schuif de vormpjes zo dicht mogelijk onder de hete grill.
  • Laat de suiker in circa 3 minuten karamelliseren.
  • Serveer de crème brûlée direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met een takje munt voor een extra frisse uitstraling.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Moscato d’Asti past perfect bij dit nagerecht.

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 6 g | Vet: 9 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 28 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert – Nagerecht / Zuidvruchten / Zuivel
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch