Zomerse maaltijdgroentsoep met balletjes
Ingrediënten
- 4 bospeentjes
- 4 snijbonen
- 1 prei
- 1 kleine paprika
- 1 maïs
- 200 gram gehakt
- 1 eetlepel Mexicaanse kruidenmix
- 25 gram boter
- ¾ liter vleesbouillon
- 3 eetlepels gort
Instructies
- Schrap de worteltjes en snijd ze schuin in dunne plakjes.
- Snijd de snijbonen schuin in stukjes van ± 2 cm.
- Snijd de prei in ringen van ± 1 cm en de paprika in reepjes.
- Snijd met een groot mes de maïskorrels van de kolf.
- Meng de Mexicaanse kruiden door het gehakt en rol er balletjes van.
- Smelt de boter in een pan en smoor de groenten ± 5 minuten.
- Voeg de bouillon, de gehaktballetjes en de vluggort toe en kook de soep in ± 10 minuten zachtjes gaar.
- Breng op smaak met Mexicaanse kruiden.
- Lekker met rozemarijnbrood.