Zomerse maaltijdgroentsoep met balletjes

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 bospeentjes
  • 4 snijbonen
  • 1 prei
  • 1 kleine paprika
  • 1 maïs
  • 200 gram gehakt
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruidenmix
  • 25 gram boter
  • ¾ liter vleesbouillon
  • 3 eetlepels gort

Instructies

  • Schrap de worteltjes en snijd ze schuin in dunne plakjes.
  • Snijd de snijbonen schuin in stukjes van ± 2 cm.
  • Snijd de prei in ringen van ± 1 cm en de paprika in reepjes.
  • Snijd met een groot mes de maïskorrels van de kolf.
  • Meng de Mexicaanse kruiden door het gehakt en rol er balletjes van.
  • Smelt de boter in een pan en smoor de groenten ± 5 minuten.
  • Voeg de bouillon, de gehaktballetjes en de vluggort toe en kook de soep in ± 10 minuten zachtjes gaar.
  • Breng op smaak met Mexicaanse kruiden.
  • Lekker met rozemarijnbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep