Zuurkoolmaaltijdsoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram zuurkool
  • 1 liter bouillon
  • 250 gram gehakt
  • 250 gram katenspek
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel mosterd
  • 500 gram aardappels
  • 100 gram wortelen
  • 1 ui
  • 1 stukje prei van ± 10 cm
  • peper
  • zout

Instructies

  • Spoel de zuurkool onder koud water af en laat ze uitlekken.
  • Maak van het gehakt ± 12 balletjes.
  • Snijd de ui en de prei klein.
  • Doe de boter in een diepe pan en fruit hierin de ui en de prei.
  • De gehaktballetjes mogen er meteen bij.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken.
  • Doe hetzelfde met de wortel.
  • Snijd het katenspek in kleine dobbelsteentjes.
  • Breng alle ingrediënten over in de pan van de gehaktballetjes en giet de bouillon erbij.
  • Breng de soep aan de kook, sluit de pan en laat de soep op laag vuur in ± 45 minuten gaar worden.
  • Proef nog even na, er zal waarschijnlijk peper en misschien wat zout bij moeten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep