Zuurkoolschotel met winterfruit

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g tutti frutti
  • 100 g gerookt spek reepjes mager
  • 300 g rundergehakt mager
  • 2 eetlepels shoarmakruiden
  • 1 kg aardappels kruimige
  • 1 dl koffieroom of melk of roomculinair
  • 50 g boter of margarine
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 50 g rozijnen
  • 3 dl appelsap of witte wijn
  • 500 g naturel zuurkool
  • 1 ui

Instructies

  • Oven verwarmen op 200 º C.
  • Grote stukken van tutti frutti kleiner snijden.
  • Aardappels schillen.
  • Ui snipperen.
  • Tutti frutti en rozijnen mengen met appelsap of witte wijn en in een roestvrijstalen pannetje tegen de kook aan brengen.
  • Pan van het vuur nemen en 30 minuten laten wellen.
  • Aardappels in weinig water gaar koken en afgieten, room erbij, licht verwarmen.
  • Van het vuur nemen, stampen, zout, peper en nootmuskaat erbij.
  • Ruime ovenschaal invetten.
  • In droge pan spekjes uitbakken en ui toevoegen.
  • Gehakt en shoarmakruiden toevoegen en rul bakken.
  • Zuurkool over bodem van ovenschaal verdelen.
  • Tutti Frutti met het vocht erover.
  • Gehakt gelijkmatig erover verdelen.
  • Schotel afdekken met de aardappelpuree.
  • Rest van boter smelten en hiermee de puree bestrijken.
  • Schotel in het midden van de oven, temperen tot ca. 175 º C.
  • Gaar, warm en bruin bakken in 35 á 40 minuten.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland