Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Oven verwarmen op 200 º C.
- Grote stukken van tutti frutti kleiner snijden.
- Aardappels schillen.
- Ui snipperen.
- Tutti frutti en rozijnen mengen met appelsap of witte wijn en in een roestvrijstalen pannetje tegen de kook aan brengen.
- Pan van het vuur nemen en 30 minuten laten wellen.
- Aardappels in weinig water gaar koken en afgieten, room erbij, licht verwarmen.
- Van het vuur nemen, stampen, zout, peper en nootmuskaat erbij.
- Ruime ovenschaal invetten.
- In droge pan spekjes uitbakken en ui toevoegen.
- Gehakt en shoarmakruiden toevoegen en rul bakken.
- Zuurkool over bodem van ovenschaal verdelen.
- Tutti Frutti met het vocht erover.
- Gehakt gelijkmatig erover verdelen.
- Schotel afdekken met de aardappelpuree.
- Rest van boter smelten en hiermee de puree bestrijken.
- Schotel in het midden van de oven, temperen tot ca. 175 º C.
- Gaar, warm en bruin bakken in 35 á 40 minuten.