Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 gram rookworst (rauw of gekookt)
- 2 sneetjes bruin brood
- 1 ui
- 50 gram boter
- 500 gram zuurkool uit het vat
- 2 laurierblaadjes
- ½ liter bouillon
- 1 blik mandarijntjes
Instructies
- Als u een rauwe rookworst heeft gekocht, wel die dan eerst in ± 25 minuten gaar in water dat net tegen de kook aan is. Laat hem daarna afkoelen.
- Laat de zuurkool uitlekken.
- Laat de mandarijntjes uitlekken en bewaar het sap.
- Maak de ui schoon en snijd hem in stukjes.
- Verwarm de helft van de boter en fruit de ui erin.
- Voeg de uitgelekte zuurkool, de bouillon, het mandarijnsap en de laurierblaadjes toe, sluit de pan en laat de inhoud ± 30 minuten heel zachtjes sudderen.
- Snijd de korstjes van de boterhammen en snijd de boterhammen in dobbelstenen.
- Snijd de rookworst in plakjes en daarna in reepjes.
- Verhit de rest van de boter en bak het brood en de worst op hoog vuur even aan.
- Voeg vlak voor het opdienen de mandarijntjes, het brood en de worst aan de soep toe.