Zuurkoolsoep met Gelderse rookworst

Zuurkoolsoep met Gelderse rookworst

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram rookworst (rauw of gekookt)
  • 2 sneetjes bruin brood
  • 1 ui
  • 50 gram boter
  • 500 gram zuurkool uit het vat
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ liter bouillon
  • 1 blik mandarijntjes

Instructies

  • Als u een rauwe rookworst heeft gekocht, wel die dan eerst in ± 25 minuten gaar in water dat net tegen de kook aan is. Laat hem daarna afkoelen.
  • Laat de zuurkool uitlekken.
  • Laat de mandarijntjes uitlekken en bewaar het sap.
  • Maak de ui schoon en snijd hem in stukjes.
  • Verwarm de helft van de boter en fruit de ui erin.
  • Voeg de uitgelekte zuurkool, de bouillon, het mandarijnsap en de laurierblaadjes toe, sluit de pan en laat de inhoud ± 30 minuten heel zachtjes sudderen.
  • Snijd de korstjes van de boterhammen en snijd de boterhammen in dobbelstenen.
  • Snijd de rookworst in plakjes en daarna in reepjes.
  • Verhit de rest van de boter en bak het brood en de worst op hoog vuur even aan.
  • Voeg vlak voor het opdienen de mandarijntjes, het brood en de worst aan de soep toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Varkensvlees / Vlees