Pastasaus voor pasta en pizza

Pastasaus voor pasta en pizza

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 5 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg rundergehakt
  • 125 gram gerookte spekreepjes
  • 5 tomaten roma
  • 1 ltr gezeefde tomaten passata uit pak/blik
  • 3 winterwortel
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 4 tl gedroogde italiaanse kruiden
  • 1 tl zout
  • 2 tl versgemalen zwarte peper
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 handje verse basilicumblaadjes

Instructies

  • Bak de spekjes op hoog vuur.
  • Pel en snipper de uien en de knoflook fijn.
  • Schil de bleekselderij en snijd deze in kleine stukjes.
  • Doe de ui, knoflook en bleekselderij en bak deze mee met de spekjes op middelhoog vuur.
  • Voeg het gehakt toe en rul deze even mee.
  • Alleen rullen, het hoeft nog niet gaar te worden.
  • Schep alles over in een slow cooker of braadpan.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • De paprika’s in blokjes.
  • Schil de wortelen en rasp deze.
  • Voeg alles toe aan de pan.
  • Voeg de gezeefde tomaten toe.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Snijd de basilicumblaadjes en roer door het geheel.
  • Zet de slow cooker op low.
  • Stel de timer in op 5 uur.
  • Let op er wordt geen water toegevoegd.
  • Gebruik je een pan en heb je een oven.
  • Zet de pan met gesloten deksel in een oven op 95 graden.
  • Heb je geen oven, zet dan de pan op het kleinste pitje.
  • De saus mag niet meer koken, anders verdampt er te veel vocht.
  • Wordt de saus toch te dik, voeg dan een beetje water toe.
  • Na 5 uur heb je een heerlijke saus, die niet te dik of te dun is.
  • Kook je favoriete pasta erbij of smeer op een pizzabodem.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Saus