Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- slow cooker
Ingrediënten
- 1 kg rundergehakt
- 125 gram gerookte spekreepjes
- 5 tomaten roma
- 1 ltr gezeefde tomaten passata uit pak/blik
- 3 winterwortel
- 2 rode puntpaprika’s
- 2 stengels bleekselderij
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 4 tl gedroogde italiaanse kruiden
- 1 tl zout
- 2 tl versgemalen zwarte peper
- 2 tl uienpoeder
- 1 tl chilivlokken
- 1 handje verse basilicumblaadjes
Instructies
- Bak de spekjes op hoog vuur.
- Pel en snipper de uien en de knoflook fijn.
- Schil de bleekselderij en snijd deze in kleine stukjes.
- Doe de ui, knoflook en bleekselderij en bak deze mee met de spekjes op middelhoog vuur.
- Voeg het gehakt toe en rul deze even mee.
- Alleen rullen, het hoeft nog niet gaar te worden.
- Schep alles over in een slow cooker of braadpan.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- De paprika’s in blokjes.
- Schil de wortelen en rasp deze.
- Voeg alles toe aan de pan.
- Voeg de gezeefde tomaten toe.
- Roer alles goed door elkaar.
- Snijd de basilicumblaadjes en roer door het geheel.
- Zet de slow cooker op low.
- Stel de timer in op 5 uur.
- Let op er wordt geen water toegevoegd.
- Gebruik je een pan en heb je een oven.
- Zet de pan met gesloten deksel in een oven op 95 graden.
- Heb je geen oven, zet dan de pan op het kleinste pitje.
- De saus mag niet meer koken, anders verdampt er te veel vocht.
- Wordt de saus toch te dik, voeg dan een beetje water toe.
- Na 5 uur heb je een heerlijke saus, die niet te dik of te dun is.
- Kook je favoriete pasta erbij of smeer op een pizzabodem.